Facebook

Ryż z warzywami

By on Paź 25, 2014 in kuchnia indyjska | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

To chyba najprostrze danie w indyjskim stylu i najczęściej goszczące na naszym stole. W rożnych wydaniach, w zależności od tego co akurat mamy w lodówce :)

IMG_0236

 

Na rozgrzany olej wrzucamy mustard seeds, kumin w całości i chwilę prażymy, dodajemy rozgnieciony czosnek, można też starty imbir i po chwili dorzucamy pokrojoną cebulkę i doprawiamy garam masalą, chili, kuminem zmielonym, kolendrą (przyprawy wedle uznania) :) i tak ją przesmażamy kilka minut. Potem dorzucamy pomidory, paprykę, cukinię, pieczarki … czyli co akurat mamy pod ręką z warzyw :) i dusimy do miękkości. Jeżeli mamy to można dodać trochę mleczka kokosowego :)

Ryż oczywiście gotujemy z dodatkiem kurkumy, anyżu i kardamonu :)

To nasze ulubione danie i najbardziej przypomina nam Indyjskie smaki :) No i zajadamy się naturalnie rączkami, bez użycia sztućców :)

 

SMACZNEGO :)

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress